logo

Sękacz Suchowola

Receptura, a także etapy wytwarzania zachowują dawną tradycję, sięgającą historycznych czasów Królowej Bony. Jedyną różnicą jest etap wypieku. Dawniej używane palenisko zastąpiono piecem elektrycznym. Niepowtarzalny smak sękacza można osiągnąć jedynie dzięki stosowaniu naturalnych składników, żadnych konserwantów ani polepszaczy. Właśnie takie właściwości zachowuje Sękacz Suchowola –  Firmy Cukierniczej „Andraka”.

Nazwa Duży Średni wyższy Średni niższy Mały Mini
Wysokość 50 cm 40 cm 33 cm 20 cm 15 cm
Waga 4-5 kg 3-3,5 kg 2-2,5 kg 1-1,5 kg 0,5 kg

Na życzenie klienta sękacze mogą być nakrapiane czekoladą białą lub ciemną.
Krążki sękacza – waga  0,200 – 0,300 kg