Sękacz Suchowola
Receptura, a także etapy wytwarzania zachowują dawną tradycję, sięgającą historycznych czasów Królowej Bony. Jedyną różnicą jest etap wypieku. Dawniej używane palenisko zastąpiono piecem elektrycznym. Niepowtarzalny smak sękacza można osiągnąć jedynie dzięki stosowaniu naturalnych składników, żadnych konserwantów ani polepszaczy. Właśnie takie właściwości zachowuje Sękacz Suchowola – Firmy Cukierniczej „Andraka”.
Nazwa | Duży | Średni wyższy | Średni niższy | Mały | Mini |
---|---|---|---|---|---|
Wysokość | 50 cm | 40 cm | 33 cm | 20 cm | 15 cm |
Waga | 4-5 kg | 3-3,5 kg | 2-2,5 kg | 1-1,5 kg | 0,5 kg |
Na życzenie klienta sękacze mogą być nakrapiane czekoladą białą lub ciemną.
Krążki sękacza – waga 0,200 – 0,300 kg