logo

Sękacz z Suchowoli

Receptura, a także etapy wytwarzania zachowują dawną tradycję, sięgającą historycznych czasów Królowej Bony. Jedyną różnicą jest etap wypieku. Dawniej używane palenisko zastąpiono piecem elektrycznym. Niepowtarzalny smak sękacza można osiągnąć jedynie dzięki stosowaniu naturalnych składników, żadnych konserwantów ani polepszaczy. Właśnie takie właściwości zachowuje Sękacz z Suchowoli – Andraka Firma Cukiernicza.

duży  średni wyższy  średni niższy  mały  mini mini mini
60 cm 45 cm 33 cm  23 cm, 20 cm  16 cm  13 cm
 4,5 – 5 kg  3-3,5 kg  2-2,5 kg  około 1,5 kg

(23 cm)

około 1 kg

(20 cm)

 około

0,6 kg

 około 0,32 kg

KRĄŻEK SĘKACZA – 0,250 – 0,300 KG

Na życzenie klienta sękacze mogą być polewane czekoladą deserową lub mleczną.