Sękacz z Suchowoli
Receptura, a także etapy wytwarzania zachowują dawną tradycję, sięgającą historycznych czasów Królowej Bony. Jedyną różnicą jest etap wypieku. Dawniej używane palenisko zastąpiono piecem elektrycznym. Niepowtarzalny smak sękacza można osiągnąć jedynie dzięki stosowaniu naturalnych składników, żadnych konserwantów ani polepszaczy. Właśnie takie właściwości zachowuje Sękacz z Suchowoli – Andraka Firma Cukiernicza.
duży | średni wyższy | średni niższy | mały | mini | mini mini |
---|---|---|---|---|---|
60 cm | 45 cm | 33 cm | 23 cm, 20 cm | 16 cm | 13 cm |
4,5 – 5 kg | 3-3,5 kg | 2-2,5 kg | około 1,5 kg
(23 cm) około 1 kg (20 cm) |
około
0,6 kg |
około 0,32 kg |
KRĄŻEK SĘKACZA – 0,250 – 0,300 KG
Na życzenie klienta sękacze mogą być polewane czekoladą deserową lub mleczną.